„4P – PRAVO I PREVENCIJA – PREVENCIJA I PODRŠKA ZA STARIJE I NEMOĆNE„ – RADIONICE U VUKOVARU I ŽUPANJI

24. srpnja u Vukovaru, u Udruzi žena Vukovar održali smo radionicu „4P – PRAVO I PREVENCIJA – PREVENCIJA I PODRŠKA ZA STARIJE I NEMOĆNE„, financiranu sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. Radionice su primarno namijenjene osobama starije životne dobi. Prva je to od šest radionica koju će Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provoditi na području Vukovarsko-srijemske županije. Slijede Županja, Vinkovci, Vrbanja, Otok i Stari Jankovci.
O ugovoru o dosmrtnom i ugovoru o doživotnom uzdržavanju, ugovoru o darovanju te nasilju nad starijim osobama govorila je naša pravnica Melita Bošnjak. O oporuci, o raskidu ugovora, te položaju u sudskom postupku govorila je naša suradnica Jelica Balog, odvjetnica iz Vukovara. O pravima iz sustava socijalne skrbi, izvaninstitucionalnim uslugama govorila je naša suradnica Ivana Buday, diplomirana socijalna radnica iz Vukovara. Sudionice su imale mogućnosti postavljati pitanja u svezi teme a u odnosu na vlastita iskustva.
Zahvaljujemo se Udruzi žena Vukovar na gostoprimstvu, te svim sudionicama na aktivnom sudjelovanju!

U sklopu projekta “4P-Pravo i prevencija – Prevencija i podrška za starije i nemoćne” organizirali smo u Županji, 26. srpnja 2017 u Maloj gradskoj vijećnici drugu radionicu. Na radionici su gđa. Jelica Balog i Melita Bošnjak govorile o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, a Ivana Buday o izvanistitucionalnoj skrbi.
Cilj projekta je povećati stopu pravne educiranosti osoba starije životne dobi na temu ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i posljedično smanjiti mogućnost zlouporabe navedenih ugovora te osvijestiti ih za problem nasilja nad starijima i mogućnostima izvaninstitucionalne skrbi starijih.
Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali pozivu !