POZIV NA VOLONTIRANJE U REFERENTNIM CENTRIMA VUKOVAR I OSIJEK – listopad 2017.


POZIV NA VOLONTIRANJE

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u potrazi je za 10 volontera koje želimo obučiti za pružanje sveobuhvatne podrške žrtvama i svjedocima kaznenih dijela i prekršaja s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije ili koji žele raditi na organizaciji i promociji Udruge!
Ukoliko si spreman/na odvojiti dio svog slobodnog vremena, steći nova iskustva, prenijeti svoja iskustva i ideje, naučiti nešto novo, razviti nove vještine, biti dio šire zajednice, razvijati predivnu ideju podrške našim sugrađanima TI SI PRAVA OSOBA ZA NAS!
UPOZNAJ NAŠE AKTIVNOSTI I ODABERI U KOJIMA ŽELIŠ SUDJELOVATI

OPIS VOLONTERSKE POZICIJE:
1. Pružanje informativne i emocionalne podrške žrtvama i svjedocima
2. Pružanje, uz mentorstvo, po završenoj edukaciji, pravne podrške (pravne pomoći) – samo upravni pravnici i diplomirani pravnici, mag.prava
3. Informiranje starijih i nemoćnih osoba o pravnim posljedicama potpisivanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju u sklopu projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH
4. Pisanje dopisa, registriranje i vođenje dokumentacije u sklopu besplatne pravne pomoći
5. Praćenje kaznenih postupaka na sudovima u svrhu monitoringa Zakona o kaznenom postupku u Direktive 2012/29/EU
6. Analiza nacionalne i međunarodne prakse
7. Istraživanje kvalitete sustava podrške žrtvama i svjedocima s predstavnicima javnopravnih tijela, institucija, ustanova, organizacija civilnog društva
8. Javni nastupi i organizacija radionica, info-pultovi, edukacija
9. Organizacija javnih događaja
10. Promotivne aktivnosti i kreativni rad (audio-vizualni rad, umjetničko izražavanje u kreiranju kampanje protiv nasilja nad starijim osobama, snimanje radionica, izrada plakata, brošura, letaka)

Volontiranje će se obavljati u prostorijama Udruge za podršku žrtvama i svjedocima u ulici Ljudevita Gaja 12 u Vukovaru (Europski dom Vukovar), te u ulici Hrvatske Republike 43/I kat u Osijeku, a po potrebi i na terenu Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije – sukladno dogovoru s volonterom/kom.
Ukoliko si se prepoznao/la te se želiš priključiti našem volonterskom timu ovo su kvalifikacije koje su poželjne:
 punoljetnost
 završeno srednjoškolsko obrazovanje
 razvijeni međuljudski odnosi i komunikacijske vještine
 odgovornost i ozbiljnost
 interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa

Molimo sve zainteresirane da nam se jave na : E-mail: pzs@pzs.hrdo 11. listopada 2017. godine.
Po primitku ćemo vas kontaktirati za potrebnu dokumentaciju kao i termin razgovora na kojem će te se odlučiti za pojedine volonterske pozicije. Za potrebe volontiranja tražimo uvjerenje o nekažnjavanju kao i uvidu kaznenu evidenciju volontera.

Svi volonteri dužni su proći minimalno jednodnevnu edukaciju kako bi potpisali ugovor o volontiranju.

Za volontersku poziciju broj 2 je nužno završeno/pohađajuće pravno obrazovanje, za poziciju broj 3, 4, 5 i 6 je poželjno pravno obrazovanje ali nije isključivo, dok za ostale pozicije su dobrodošla sva zanimanja i struke.

Volonteri će po završetku projekta dobiti POTVRDU s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te PREPORUKU Udruge. Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite upitom na 032/639-333 ili 031/779-419.

Tim Udruge za podršku žrtvama i svjedocima,
U Vukovaru, Osijeku 26. rujna 2017.