Prosvjedna akcija povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se održava 25. studenog, koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja, Ana Šeničnjak i Maja Štahan sudjelovale su na prosvjednoj akciji za hitnu ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koju su organizirale Žene Hrvatske.

Prosvjedna akcija je organizirana ispred Hrvatskog sabora, gdje su se prikupljali potpisi saborskih zastupnika i zastupnica kojima su preuzeli odgovornost za ratifikaciju Istanbulske konvencije, a samim time i sustavnu zaštitu svih žena Hrvatske od rodno uvjetovanog nasilja.

Potpise saborskih zastupnika i zastupnica prikupljale su brojne aktivistkinje, političarke i stručnjakinje, među kojima i Sanja Sarnavka, Vesna Pusić, Rada Borić, Anka Mrak Taritaš, Sabina Glasovac, Mirela Holy, Jadranka Sloković i mnoge druge.

Sve građanke i građane kojima je stalo do efikasne i jednako dostupne zaštite za žene i djevojčice žrtve fizičkog, seksualnog, psihičkog i ekonomskog nasilja, sve one koji vjeruju da se borbom protiv predrasuda i stereotipa i boljim obrazovanjem može smanjiti stopa nasilja nad ženama – pozivamo da potpišu zahtjev za ratifikaciju Konvencije na:

http://www.potpisujem.org/hr/