3 – PIP – Podrška informiranje pravna pomoć – radionica, Nuštar 19. lipnja 2018. godine

18. lipnja održali smo prvu od sedam radionica na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, u sklopu projekta „3 –PIP – Podrška informiranje pravna pomoć usmjerena zaštiti starijih osoba“, financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prvu radionicu održali smo u Nuštru, te se ovom prilikom zahvaljujemo općini Nuštar na ustupljenom prostoru, pozivu lokalnim mještanima, te diskusiji.

Sudionike smo informirali i educirali o pravnim posljedicama sklapanja ugovora o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju te posljedicama drugih kaznenih djela na štetu starijih, pravima žrtava/svjedoka i oštećenika kaznenih djela, prava u sustavu socijalne skrbi od osobitog značaja za osobe starije životne dobi poput izvaninstitucionalnih usluga, te nasilju nad starijima. Na radionici je sudjelovala i odvjetnica iz Vukovara, koja je sudionicima prezentirala sudsku praksu osoba koje su potpisale spomenute ugovore, a tražile su zaštitu putem suda, te je odgovarala na upite sudionika u odnosu na njihovu specifičnu situaciju.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima započela je s navednim u studenom 2017. godine, zajedno s partnerima na projektu Udrugom žena iz Vukovara, te projekt traje do 31. listopada 2018. godine.

Nastavljamo s Ilokom, Osijekom, Đakovom, Dalj/Erdutom, Vukovarom i Borovom….vidimo se 🙂

Fotografije možete preuzeti i pogledati ovdje.