Priopćenje povodom dodijeljene državne nagrade za koordinatora volontera u 2018. godini te nagrade Volonterskog centra Vukovar

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je dodijelilo Državne nagrade za volontiranje. Nagrada za koordinatora volontera dodijeljena je koordinatorici Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116 006 Maji Štahan čime je nagrađen i prepoznat dugogodišnji volonterski program kroz koji je u ovih 5 godina prošlo više od 150 volontera. Trenutno je u volonterskom timu Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja aktivno 40 – ak volontera koji svakodnevno od 8:00 do 20:00 sati pružaju emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije žrtvama i svjedocima svih kaznenih djela i prekršajima te članovima njihovih obitelji. O dosadašnjem volonterskom radu i važnosti Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja te njegove besplatne 116 006 linije najbolje mogu posvjedočiti brojke, jer je odrađeno preko 31 000 volonterskih sati te zaprimljeno preko 7 400 poziva.

Osim Državne nagrade, Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima Volonterski centar Vukovar dodijelio je nagradu u kategoriji najboljeg organizatora volontiranja. Volonteri su stup Udruge za podršku žrtvama i svjedocima jer upravo njihovim nesebičnim trudom, zalaganjem i motivacijom pruža se potrebita pomoć ranjivim skupinama.

Hrvatska udruga za mirenje je prepoznala doprinos Udruge za podršku žrtvama i svjedocima u širenju vrijednosti medijacije među mladima kroz projekt ”(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” u sklopu kojeg je održana Mala škola medijacije te joj je dodijelila nagradu u kategoriji mladih promotora medijacije.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što je rad i uspjeh programa i projekata koje provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima prepoznat i nagrađen od strane državnih institucija i organizacija.