Godišnji izvještaj za 2019. godinu

Na redovnoj Skupštini Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, održane 13. prosinca 2019. godine, u Vukovaru, prihvaćen je ► GODIŠNJI IZVJEŠTAJ 2019.

Svojim dosadašnjim djelovanjem kroz programe i različite aktivnosti, Udruga je uspjela ostvariti utjecaj te postati prepoznatljiva u zajednici kao važan akter razvoja sustava podrške žrtvama i svjedocima u Hrvatskoj. Na taj način je, kroz svoje djelovanje, zasigurno doprinijela razvoju civilnog društva i lokalnih zajednica te razvoju socijalnog kapitala kao preduvjeta daljnjeg razvoja demokracije i društva u cjelini. Tijekom višegodišnjeg rada u području ostvarivanja prava i poboljšanja položaja žrtava i svjedoka Udruga se afirmirala kao uspješna i odgovorna organizacija, prije svega zbog ustrajnosti zaposlenika, članova i volontera udruge. Kako ne možemo znatno utjecati na počinjenje pojedinog kaznenog djela ili prekršaja, radili smo na smanjenju traume ili prava na informaciju. Činjenica da kao organizacija uspijevamo odoljeti mnogim administrativnim i upravnim preprekama koje država nameće neprofitnim organizacija također nas čini ponosnim. Biti empatični, suprotni birokratskom pristupu, čini nas različitim. Također možemo se pohvaliti kako smo veoma mladi po strukturi, naši zaposlenici, članovi i volonteri su mlade osobe, ili pak one koji su, kao mladi počeli stvarati ovu organizaciju.

► Ostale Godišnje izvještaje Udruge možete pregledati ili preuzeti ovdje.