TREĆA GODINA RADA NACIONALNOG POZIVNOG CENTRA 116 006

Posted on 15. srpnja 2016.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima je u petak, 15. srpnja, svečano proslavila treću godinu rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Ujedno su predstavljeni i rezultati projekta “Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške.”
Ponosni smo što smo predstavili rezultate rada i podijelili planove za budućnost s Ministrom pravosuđa Antom Šprljom, predstavnicima Ministarstva socijalne politike i mladih, Grada Zagreba, DORH-a…te brojnim drugim kolegama iz organizacija civilnog društva. Na obilježavanju godišnjice rada NPC-a smo i nagradili naše vrijedne volontere mentore i zamjenske koordinatore, kao i “Najvolontere NPC-a”: Mateju Meštrović i Nevena Šlopara, kojim i ovim putem čestitamo te zahvaljujemo svim volonterima na nesebičnom odvajanju vremena za pružanje podrške žrtvama i svjedocima na 116 006 liniji.

Posted on 26. listopada 2016.

U petak, 21. listopada 2016. godine u hotelu Lav u Vukovaru, održali smo okrugli stol na temu „Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji od 2006.- 2016. – 10 godina Udruge za podršku žrtvama i svjedocima“. Javni događaj organizirali smo u sklopu obilježavanja deset godina rada Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i provedbe projekta “Referentni centar Vukovar”, financiran sredstvima Vukovarsko-srijemske županije. Na okruglom stolu su nazočili predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Županijskog suda u Vukovaru, Općinskog suda u Vukovaru, Policijske uprava Vukovarsko-srijemske, Centra za socijalnu skrb Vukovar i Obiteljskog centra, Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Vukovaru, odvjetnica Balog iz Vukovara, Hrvatskog memorijalnog centra Vukovar, gradska zastupnica Grada Vukovara, predstavnica Europskog doma Vukovar, predstavnice Sigurne kuće Vukovar i B.a.B.e Vukovar, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanja, predstavnica Golubice Vukovar – Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem, te članovi, osnivačice i volonterke Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Svrha okruglog stola bila je prikazati postignuća Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i poduzete mjere na područjima promicanja prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja, te kako je sustav podrške žrtvama i svjedocima potrebno dodatno razvijati, ojačavati. Ukazali smo na nedostatke u pružanju pomoći i podrške žrtvama i/ili svjedocima, iako su u posljednjih deset godina učinjeni znatni pomaci.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest