EDUKACIJA O UREĐIVANJU VIDEOKLIPOVA ZA KOORDINATORE VOLONTERA I UKLJUČENE VOLONTERE

Posted on 24. listopada 2017.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1. kolovoza 2017. godine, u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg, provodi projekt „(Ne)budi mi (ne)prijatelj!“. Sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Ukupna vrijednost projekta iznosi 562 516, 55 HRK, te će se projekt izvoditi u trajanju od 13 mjeseci.

U sklopu projekta, 20. listopada održana je cjelodnevna edukacija o uređivanju videoklipova za koordinatore volontera i uključene volontere. Na edukaciji su osim 10 odabranih volonterki i koordinatora volontera Srednje škole Ludbreg sudjelovale članice projektnog tima i dvije volonterke Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Edukaciju su održale redateljica Morana Komljenović i Željka Kovačević, novinarka i redateljica iz udruge FadeIn.

Na prvom, teorijskom, dijelu edukacije upoznale su polaznike o osnovama kratkog audiovizualnog komuniciranja kroz formu video bloga namijenjenog internetskoj distribuciji. Praktični dio edukacije obuhvatio je tehnike snimanja, pripremu za snimanje i osnove zakonitosti filmske, televizijske i video montaže.

Projektom se želi ukazati na uspješno povezivanje organizacija civilnog društva s odgojno-obrazovnom ustanovom, a održana edukacija će pomoći volonterima u uspješnom izvršavanju projektnih aktivnosti kojima je cilj podizanje razine znanja o problematici vršnjačkog nasilja.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest