Održan 3. modul “(Ne)budi mi (ne)prijatelj!”

Posted on 5. lipnja 2018.

Treći modul pod nazivom “(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” – edukacija o (cyber)bullyingu održao se 4. lipnja u Srednjoj školi Ludbreg. Održan je u sklopu projekta “(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 562 516, 55 HRK te se projekt izvodi u trajanju od 13 mjeseci, do 31. kolovoza 2018.

Edukaciju je održala psihologinja Anamarija Vuić s Hrabrog telefona za 11 volonterki Srednje škole Ludbreg. Na edukaciji su bile prisutne i predstavnice projektnog tima iz Udruge. U sklopu radionice, volonterke su, uz predavačicu, govorile o oblicima vršnjačkog nasilja, posljedicama nasilja, uključenim sudionicima te o mogućim ishodima i pozitivnim rješenjima, poput prijavljivanja i traženja podrške i pomoći.
Posvećena je pozornost navođenju razlika između vršnjačkog nasilja u fizičkom te virtualnom svijetu. Praktični dio edukacije obuhvaćao je osnovne savjete vezane uz sigurnije ponašanje na internetu, osobito povezanu uz objavljivanje i dijeljenje fotografija.
Predstavljena je i statistika prema kojoj svako treće dijete trpi nasilje, a svako četvrto čini nasilje. Sudionice su iskazale veliko zadovoljstvo i zainteresiranost predavanjem jer se radi o području koje im je izrazito blisko te su iskazale želju za daljnjim sudjelovanjem u sličnim edukacijama.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest