PREZENTACIJA NOVOG VOLONTERSKOG PROGRAMA U SREDNJOJ ŠKOLI LUDBREG

Posted on 10. listopada 2017.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1. kolovoza 2017. godine, u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg, provodi projekt „(Ne)budi mi (ne)prijatelj!“. Sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Ukupna vrijednost projekta iznosi 562 516, 55 HRK, te će se projekt izvoditi u trajanju od 13 mjeseci.

U sklopu projekta, u ponedjeljak, 9. listopada u 13:00 sati u Srednjoj školi Ludbreg, predstavljen je novi volonterski program učenicima srednje škole. Program su prezentirale predstavnice Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Prezentaciji je nazočilo preko 70 učenika i učenica, zainteresiranih za uključenje u volonterski program. Projektom se želi ukazati na uspješno povezivanje organizacije civilnog društva s odgojno-obrazovnom ustanovom, a volonterski program koji je predstavljen je usmjeren uvođenju inovativnog programa volontiranja fokusiran na prevenciju nasilja kroz promicanje nenasilne komunikacije. Cilj je zainteresirati učenike grada Ludbrega na aktivno uključenje u volonterski program te posljedično omogućiti mladima Ludbrega dodatnu aktivnost kroz koju mogu unaprijediti svoje komunikacijske vještine i razumijevanje uzroka i posljedica nasilja, kao i rješenja na njegovu pojavu i suzbijanje.
Pozivamo sve zainteresirane učenike da se jave svojim nastavnicima ukoliko se žele uključiti u volonterski program do ponedjeljka, 16. listopada.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest