“Pravna pomoć osjetljivim društvenim skupinama”- projekt.

Posted on 12. veljače 2019.


Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt “Pravna pomoć osjetljivim društvenim skupinama”financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku”. Projekt je započeo 1. siječnja 2019. godine i provodi se do 31. svibnja 2019. godine Cilj projekta: Osigurati djelotvornu pravnu zaštitu osjetljivim društvenim skupinama te povećati suradnju i povezivanje različitih pružatelja socijalnih usluga i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Podići razinu informiranosti i poučavanje o pravima društveno osjetljivih osoba, starijih osoba, invalida te ojačati kapacitete zaposlenika i volontera Udruge za podršku kroz edukacije kako bi poboljšali pružanje usluga društveno osjetljivim osobama osobito starijim osobama, invalidima, korisnicima zajamčene minimalne naknade u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji kako bi razmijeniti znanje i iskustvo vezano za probleme društveno osjetljivih osoba. U sklopu tog projekta nastavljamo pružati pravnu pomoć društveno osjetljivim skupinama u prostorijama Udruge za podršku žrtvama i svjedocima u Vukovaru i u Osijeku.


U prvom mjesecu provedbe projekta je održana specijalizirana edukacija u društvu multiple skleroze Vukovar. Specijalizirana edukacija je bila na temu ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, nasilju u obitelji, oblicima nasilja, tijeku prekršajnog postupka i nadležnim institucijama i organizacijama kojima se mogu obratiti za pomoć. Predavanje je održala zaposlenica Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Melita Bošnjak.

8.veljače, u prostorijama Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije održan je prvi sastanak na projektu „Pravna pomoć osjetljivim društvenim skupinama“. Na sastanku se govorilo o aktivnostima na projektu i razmijenili smo iskustva u radu sa korisnicima. Također, planirano je u veljači održati i predavanje za zaposlenike i volontere Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Edukatorica će biti Ana Đurkov, dipl.soc.radnica, zaposlenica Centra za socijalnu skrb Vukovar.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest