Otvoren poziv za novu generaciju volontera/ki Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i uprave i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstven i standardiziran besplatni broj 116 006 na kojem žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno i besplatno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava. Sveobuhvatna podrška pruža se na hrvatskom i engleskom jeziku. Nacionalni pozivni centar od svog početka njeguje volonterski program te je do sada educirano preko 265 volontera i volonterki i odrađeno preko 40 000 volonterskih sati. 

Postani volonter/ka Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja!

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:
1. Prijava
2. Selekcijski razgovor
3. Edukacija

PRIJAVA                                                                                                      Prvi korak koji morate učiniti kako biste se pridružili našem volonterskom timu je ispunjavanje prijavnog obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/65yokvCGVQ1jDXyb7
Natječaj je otvoren od 04. listopada do 02. studenog do 23:59 sati te će samo u tom terminu prijavni obrazac biti aktivan.

SELEKCIJSKI RAZGOVOR

 • Svim kandidatima/kinjama koji/e su ispunili prijavni obrazac javit ćemo se povratno s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora, od kojih će svatko moći izabrati jedan koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta.                                                                                                      
 • **Način održavanja selekcijskog razgovora (uživo ili putem Zooma) javit ćemo naknadno.

EDUKACIJA

 • Kandidati/kinje koji/e zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru bit će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec studeni i prosinac.
 • Pravni dio edukacije održat će se 5. i 6. studenog, nakon čega će kandidati/kinje biti obvezni doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s našom bazom podataka.
 • Komunikacijski dio edukacije održati će se 19. i 20. studenog nakon čega slijedi još jedan dolazak u naše prostorije.
 • Završi dio prijavnog procesa je simulacija poziva kroz koju svaki kandidat/kinja mora proći, a procjenjuje se je li kandidat/kinja usvojio/la materiju s edukacija i uspio/jela je primijeniti u praksi.
 • Na kraju, s kandidatima/kinjama koji/e su zadovoljili/e potpisuju se volonterski ugovori.

UVJETI

 • Volonteri/ke moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom.
  Od volontera/ki očekuje se nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.

POGODNOSTI

 • Svi volonteri/ke imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, volontirati u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja, volonteri/ke dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.

U slučaju dodatnih pitanja pozivamo vas da nam se obratite na mail npc.volonteri@gmail.com!

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest