Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja

116 006 linija

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja osnovan je 2013.godine u suradnji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, UNDP wiki baze te Ministarstva pravosuđa. Djelokrug Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja obuhvaća:

Osnivanjem jedinstvenog i standardiziranog 116 006 broja za pomoć žrtvama kaznenih djela i prekršaja, Republika Hrvatska je postala peta zemlja u Europi. Na jedinstvenom i standardiziranom besplatnom broju 116 006 sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava.

116 006 brojeve imaju:

Broj Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku te je uvršten na pouku o pravima koja se dodjeljuje žrtvama prilikom prijave kaznenih/prekršajnih djela. Radno vrijeme linije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja je bilo svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati sve do 25. studenog 2020. 

116 006- linija Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja od 25. studenog 2020. godine radi 24 sata na dan svakim danom, uključujući vikende, praznike i blagdane. 

VOLONTERSKI PROGRAM

Nacionalni pozivni centar svoj rad temelji na vrijednostima i promicanju volonterstva. Svakodnevno na liniji dežuraju vrijedni volonteri i volonterke koji su duša Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Od osnivanja NPC-a pa sve do danas educirano je 265 volontera i odrađeno preko 38 600 volonterskih sati. Volontiranje se odvija u prostoru Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja u Zagrebu.

Volonterske smjene su organizirane na sljedeći način:

STATISTIKA

0
Educirano volontera i volonterki:
0
ODRAĐENO VOLONTERSKIH SATI:
0
Broj zaprimljenih poziva

KORISNICI PROGRAMA

Korisnici programa Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja su žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji. Ciljana skupina programa je ranjiva skupina koja je pretrpjela štetu počinjenjem određenog kaznenog ili prekršajnog djela. Pozivatelji i pozivateljice 116 006 linije su osobe koje nejednako reagiraju na počinjeno štetno djelo te se sukladno tome javljaju razne reakcije: navala emocija, misli, informacija koja može pozivatelja/icu spriječiti u obavljanju i vraćanju uobičajenim aktivnostima.

Statistički izvještaj o radu Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja za prošlu godinu:

Kontaktirajte nas:
E-mail: npc.volonteri@gmail.com
Telefon: 116 006
Facebook: https://www.facebook.com/zrtveisvjedoci

VIJESTI

116 006

#denimday

Tim Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116 006 linije pridružio se obilježavanju #denimday i obukao traper u znak podrške žrtvama seksualnog nasilja! Podržite

Pročitaj više