PEPA - Prevencija - Edukacija - Podrška - Aktivacija

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, ured Varaždin, od siječnja 2021. godine provodi projekt ,,PEPA – Prevencija -Edukacija -Podrška -Aktivacija” koji je usmjeren unaprjeđenju kvalitete osoba starije životne dobi. Partner na projektu je Udruga umirovljenika Mihovljan iz Krapinsko – zagorske županije. Predviđeno trajanje projekta je 2 godine. Kroz projekt educirat ćemo osobe starije životne dobi na području Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Osječko-baranjske županije o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, odnosno o ugovorima koji se odnose na raspolaganje imovinom za života.

Naglasak je na prevenciji zlouporabe spomenutih ugovora te će se kroz razne edukacije i radionice širiti svijest o važnosti pravovremenog informiranja o spornim ugovorima. Zajedno s Udrugom umirovljenika Mihovljan organizirati ćemo razne kreativne radionice, izlete, sportska druženja te pomagati osobe starije životne dobi u potrebi. Također, Udruga će kroz ovaj projekt pružati besplatnu pravnu i psihološku pomoć. Za pravnu i psihološku pomoć osobe se mogu obratiti na broj 095/ 1160011 ili na e-mail: savjetovaliste.varazdin@pzs.hr.                               Voditeljica projekta: Ines Krznar Vojaković, mag.iur.

AKTIVNOSTI PROJEKTA

19.02. voditeljica Savjetovališta Varaždin Ines Krznar Vojaković, predsjednik Udruge Umirovljenika Mihovljan Mijo Pintek te blagajnik Željko Čleković potpisali su Sporazum o partnerstvu na projektu “PEPA – Prevencija-Edukacija-Podrška-Aktivacija”. Kroz spomenuti projekt održavat će se razne dnevne i sportske aktivnosti, edukacije s naglaskom na ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, izleti te će se pružati  besplatna pravna i psihološka pomoć osobama starije životne dobi. Radujemo se suradnji s Udrugom umirovljenika Mihovljan, ali isto tako i provođenju ovog projekta koji će imati utjecaj ne samo na Udrugu umirovljenika Mihovljan već i na šire područje.