Siguran izlaz

Od 1. lipnja do 31. prosinca 2022. godine Ministarstvo pravosuđa i uprave financira projekt „Besplatna pravna pomoć – jednakost svima i pristup pravdi 2022.“ Projekt provodimo u partnerstvu s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava i Udrugom žena Vukovar.

OPĆI CILJ PROJEKTA je osigurati građanima zakonom zajamčena prava na primarnu besplatnu pravnu pomoć, djelotvornu pravnu zaštitu, pristup pravdi i pružiti sveobuhvatnu podršku najosjetljivijim društvenim skupinama sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći.

Najzastupljeniji tip aktivnosti na ovom projektu je pružanje besplatne pravne pomoći osjetljivim
društvenim skupinama Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i to kroz neposredan rad s korisnicima u uredima u Vukovaru i Osijeku te na terenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji ( Borovo, Vinkovci, Županja) i Osječko-baranjskoj županiji (Đakovo, Belišće, Bijelo Brdo) sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći pružati:
• opću pravnu informaciju
• pravni savjet
• sastavljanje podnesaka pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama u skladu s međunarodnim ugovorima i pravilima o radu tih
• tijela
• zastupanje u postupcima pred javnopravnim tijelima
• pravna pomoć u izvan sudskom mirnom rješenju spora
Analiza BPP 2022

AKTIVNOSTI PROJEKTA

7. srpnja u Vukovaru održali smo partnerski sastanak s Udrugom žena Vukovar. Voditelj projekta Miren Špek predstavio je aktivnosti projekta te obveze

7. srpnja u Vukovaru održali smo timski sastanak na kojem smo raspravljali o aktivnostima i obvezama unutar projekta.

11. srpnja održali smo partnerski sastanak u Osijeku s partnerom Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava.

26. kolovoza održana je karavana. Obišli smo sljedeća mjesta:Čepin, Beketinci, Vuka, Đakovo, Semeljce, Kešince, Habjanovce, Sodolovce, Valpovo i Belišće.
U okviru aktivnosti lijepili smo plakate i dijelili letke te održali sastanak u gradu Đakovu kako bismo prezentirali rad Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te aktivnosti i usluge koje imamo za građane Osječko-baranjske županije.

29. kolovoza izvršni direktor Udruge Miren Špek zajedno s voditeljicom Ureda Osijek, Marijanom Skoko i administratoricom Udruge Ninom Vasiljević održali su sastanke s predstavnicima Grada Osijeka, Romanom Kristićem, pročelnikom Upravnog odjela za socijalnu zaštitu umirovljenika i zdravstva, voditeljicom Centra za psihosocijalnu podršku hrvatskim braniteljima pri Ministarstvu branitelja RH, područnim uredom Osijek, Sanjom Ivković, te savjetnikom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, područni Ured Osijek, Mariom Burekom, u svrhu održavanja međusektorske suradnje te predstavljanja rada Ureda Osijek te usluga koje pružamo za građane Obž-a u okviru ,,Mreže podrške i suradnje” te projekta “Besplatna pravna pomoć-jednakost svima i pristup pravdi 2022” kao i ostale projekte koje trenutno provodimo. Podijelili smo promotivne materijale kako bi korisnicima bili dostupniji.

Skip to content