Siguran izlaz

Od 1. lipnja 2022. godine počela je provedba treće i posljednje godine projekta ”(RE)aktivacija starijih osoba!”. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva: ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici”.

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Domom za starije osobe Primum.
Opći cilj projekta je Širenje socijalnih usluga u zajednici osobama starije životne dobi s ciljem podrške deinstitucionalizacije i aktivnom uključivanju starijih osoba u društvo kroz usluge i inovativne modele uključivanja.

Vrste usluga i aktivnosti koje ćemo provoditi do 31.svibnja 2023. godine su:
Pravna i psihološka pomoć i podrška osobama starije životne dobi, javno zagovaračke aktivnosti, okrugli stol, promocije te tisak edukativno materijala, inovativni pristup socijalnom uključivanju osoba starije životne dobi koristeći moderne tehnologije-Mobilna halo pomoć u kući, uključivanje mladih kroz volonterski program u radu sa osobama starije životne dobi, jačanje mreže s pružateljima socijalnih usluga u zajednici kroz partnerstava i mrežu podrške i suradnje i evaluacija projekta.

(RE)aktivacija starijih osoba – 1. godina provedbe

(Re)aktivacija starijih osoba – 2. godina provedbe

AKTIVNOSTI PROJEKTA

Održali smo interni sastanak osoba angažiranih na projektu na kojemu su nazočile Marijana Skoko kao voditeljica projekta i Melita Bošnjak kao suradnica na projektu, volonterka na projektu i administratorica Udruge Nina Vasiljević te izvršni direktor Udruge Miren Špek. Sastanak je održan u Vukovaru na kojemu su utvrđene aktivnosti za III. godinu.

Skip to content