25. veljače 2018.

► U VARAŽDINSKOJ ILI MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI?U sklopu ovog programa Udruga danas provodi program:
► “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”

Program „Mreže podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Program se provodi u trajanju od tri godine, odnosno od 01.01.2018. do 31.12.2020.

Tijekom 2018. godine uspostavljen je novi program koji se provodi u VARAŽDINU i pokriva područje Varaždinske i Međimurske županije. Svrha programa je osigurati kontinuiranu, sveobuhvatnu i lako dostupnu podršku svim osobama u potrebi, ne samo onima koji su već u kaznenom postupku te se zbog toga suočavaju s različitim poteškoćama, nego podržati i one osobe koji nisu prijavili kazneno djelo zbog straha, nelagode, nesigurnosti ili nepovjerenja u pravosuđe. Kroz program omogućujemo žrtvama i svjedocima kaznenih djela i/ili prekršaja s elementima nasilja s područja Varaždinske županije i Međimurske županije da imaju osobu od povjerenja kojom se mogu obratiti dobiti kvalitetne informacije ali i psihosocijalno savjetovanje i pravnu informaciju ukoliko je potrebno. Pratnja osobe pred nadležne institucije i pravosudna tijela – sud, državno odvjetništvo i/ili policija kroz institut osobe od povjerenja.

► osiguravamo psihosocijalnu podršku/psihosocijalno savjetovanje (po dogovoru);
► informiranje žrtve/svjedoka o svojim pravima, tehnički savjeti, praktične informacije, emocionalna podrška za žrtve i svjedoke kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji;
► osiguravamo besplatnu – pravnu pomoć te pravno savjetovanje u građanskim/upravnim i trgovačkim postupcima za žrtve nasilja u obitelji sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći, te isključivo pravno informiranje ne i savjetovanje za žrtve i svjedoke općeg kriminaliteta.
o kaznenom postupku – stadijima/ulozi i pravima te obvezama sudionika;
► upućujemo korisnika u druge institucije relevantne za njegov problem;
► osoba smo od povjerenja- pratnja na sud ili institucije na području Varaždinske i/ili Međimurske županije.

Javite nam se na TELEFON 095/116 0066 ili putem elektroničke pošte na: varazdin@pzs.hr

UDRUGA ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA ima područje provedbe u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.
Za potrebe ovog programa Udruga je otvorila ured u Varaždinu – voditeljica ureda Barbara Oreški, mag.iur..
Uz voditeljicu ureda Varaždin, voditelj programa je Miren Špek, dipl.iur., Izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Vanjska suradnica je Ivana Trputec, mag.psihologije (siječanj-listopad 2018.) i Petra Vargek, mag.psihologije (listopad 2018.-trenutno).

VARAŽDIN : Graberje 33/II kat, 42 000 Varaždin
TEL: +385 95 116 0066
E-MAIL : varazdin@pzs.hr

ured_varazdin_min

4. prosinca sudjelovali smo na posljednjem partnerskom sastanku u 2018. godini, u okviru projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” koji je financijski podržan od strane Ministarstva pravosuđa. Sastanak se održao u Zagrebu. Na sastanku sve organizacije potpisale su dokument : STANDARDI POSTUPANJA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA ČLANICA MREŽE PODRŠKE I SURADNJE ZA ŽRTVE I SVJEDOKE KAZNENIH DJELA.

► Više o projektu možete pročitani ovdje: MREŽA PODRŠKE I SURADNJE
► Više o uslugama pružanja podrške u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji možete pročitati ovdje : PODRŠKE ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA VARAŽDINSKE I MEĐIMURSKE ŽUPANIJE