U VARAŽDINSKOJ ILI MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI?

U Varaždinskoj i Međimurskoj županiji provodimo:
► “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”
► „Pružimo ruku podrške za žrtve nasilja u obitelji“ 2019./2020.

► Osiguravamo psihosocijalnu podršku/psihosocijalno savjetovanje (po dogovoru);

► Pružamo informacije o pravima, pružamo tehničke savjete, praktične informacije, te emocionalnu podršku za žrtve i svjedoke svih kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji;
► Osiguravamo besplatnu – pravnu pomoć te pravno savjetovanje u građanskim/upravnim postupcima za žrtve nasilja u obitelji sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći, te isključivo pravno informiranje ne i savjetovanje za žrtve i svjedoke općeg kriminaliteta o kaznenom postupku – stadijima/ulozi i pravima te obvezama sudionika;
► Upućujemo korisnika u druge institucije relevantne za njegov problem;
► Osoba smo od povjerenja- pratnja na sud ili institucije na području Varaždinske i/ili Međimurske županije.
► Pružamo psihološku pomoć i savjetovanje te psihosocijalnu pomoći i socijalnu podršku.

Za potrebe programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” Udruga je otvorila ured u Varaždinu – voditeljica ureda Barbara Oreški, mag.iur. – pravna savjetnica. Uz voditeljicu ureda i pravnu savjetnicu, voditelj programa je Miren Špek, dipl.iur., Izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Petra Vargek, mag.psihologije pružateljica je psihološkog savjetovanja žrtvi i svjedoka kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji.

VARAŽDIN : Graberje 33/II kat, 42 000 Varaždin
TEL: +385 95 116 0066
E-MAIL : varazdin@pzs.hr
RADNO VRIJEME : 8.00 – 16.00 sati

U okviru projekta „Pružimo ruku podrške za žrtve nasilja u obitelji“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, otvorili smo, od prosinca SAVJETOVALIŠTE ZA ŽRTVE NASILJA U OBITELJI.

Savjetovalištem za žrtve nasilja u obitelji osigurava se besplatna pravna, socijalna i psihosocijalna pomoć i podrška za žrtve nasilja u obitelji s područja Varaždinske županije od strane pravnika, psihologa i socijalnog radnika. Tijekom prosinca izradili smo i logo projekta, koji simbolizira naslov projekta, ali i svrhu podrške za žrtve nasilja u obitelji s područja Varaždina i Varaždinske županije. Voditeljica Savjetovališta : Ines Krznar Vojaković, magistrica pravai pravna savjetnica, Vlatka Črnila, socijalna radnica, Lara Ježić, magistrica psihologije, pružateljica psihosocijalne pomoći i podrške korisnicima.

Ukoliko ste žrtva nasilja u obitelji te se želite informirati o svojim pravima ili su Vam potrebne praktične informacije i emocionalna podrška obratite nam se s povjerenjem:
TELEFON: 095/1160-011
VARAŽDIN : Graberje 33/II kat, 42 000 Varaždin
E-MAIL : savjetovaliste-varazdin@pzs.hr
RADNO VRIJEME : 8.00 – 16.00 sati