Siguran izlaz

Individualno savjetovalište Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Nacionalni pozivni centar nakon više od sedam godina pružanja informacija i podrške putem besplatne i anonimne 116 006 linije, korisnicima i korisnicama sada nudi i uslugu individualnog savjetovanja uživo.

 

Što je individualno savjetovanje u Nacionalnom pozivnom centru?

Individualno savjetovanje je povjerljiv razgovor između savjetovatelja/savjetovateljice i klijenta/klijentice koji se provodi s ciljem olakšavanja poteškoća koje klijent/klijentica doživljava u svom emocionalnom, kognitivnom, bihevioralnom i/ili socijalnom funkcioniranju. ◊ Individualno savjetovanje u Nacionalnom pozivnom centru je u potpunosti besplatno za sve korisnike/korisnice.

 

Kome je namijenjeno?

Savjetovanje je namijenjeno žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja koji uslijed pretrpljenog događaja doživljavaju neželjene promjene u svojoj svakodnevici te osjećaju potrebu za razgovorom ili savjetodavnim radom gdje mogu, u povjerljivoj atmosferi i sa stručnom osobom, razgovarati o onome što im predstavlja problem te raditi na njegovom rješavanju ili uspješnijem nošenju.

 

Tko ga provodi?

Savjetovanje provode stručnjaci i stručnjakinje za mentalno zdravlje iz tima Nacionalnog pozivnog centra, psiholozi/psihologinje i socijalni pedagozi/socijalne pedagoginje s iskustvom rada sa žrtvama i svjedocima.

 

Gdje se provodi?

Savjetovanje se provodi u malom i privatnom prostoru u centru Zagreba.

 

Kada se provodi?

Savjetovanje se održava radnim danom između 10:00 i 16:00 sati, u unaprijed dogovorenom individualnom terminu.

 

Kako se mogu uključiti?

Pozivom na besplatni broj Nacionalnog pozivnog centra – 116 006 možete iskazati želju za uključivanjem u individualno savjetovanje, nakon toga će Vas u roku od 24 sata povratno kontaktirati savjetovatelj/savjetovateljica koji/koja će s Vama provjeriti postoje li prepreke uključivanju u savjetovanje te, ukoliko ne postoje, dogovoriti prvi susret.

Skip to content