Siguran izlaz

JAVNI POZIV

ZA DODJELU PRIZNANJA

UDRUGE ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA u 2024.GODINI

Poštovani/a,

Uvjereni da se primjeri pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji prepoznaju i zaslužuju priznanje, pozivamo Vas, ovim putem, da nam dostavite nominacije za dodjelu Priznanja radi unapređivanja sustava podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji i pružanja podrške žrtvama i svjedocima. Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u rujnu 2023. godine uručila je Priznanja za unapređivanje sustava podrške žrtvama i svjedocima u 2022. godini, Fani Bugarin Šoljan, programskoj koordinatorici za ljudska prava  iz Centra za građanske inicijative Poreč i Goranu Matijeviću, policijskom službeniku za prevenciju PU požeško slavonske, a u rujnu 2022. godine smo Priznanje za 2021. godinu dodjeli Anamariji Drožđan Kranjčec, koordinatorici Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke, te Nikici Hamer Vidmar iz Ministarstva pravosuđa i uprave RH, zajedno s Anitom Matijević iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

 

Za dodjelu priznanja mogu se prijaviti fizičke osobe koje su tijekom 2023. godine doprinijele smanjenju posljedica kaznenog/ih ili prekršajnog/ih djela nasilja, ili smanjenju posljedica traume/a uzrokovane/ih počinjenjem kaznenog/ih djela, te koje su svojim aktivnostima unaprijedile sustav podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji u Republici Hrvatskoj. Predlagatelj može biti pravna ili fizička osoba.

Prijedlog za dodjelu priznanja mora sadržavati:

  • Podatke o kandidatu/kinji ( CV ili životopis kandidata npr.)
  • Kratak popis prijedloga za dodjelu priznanja s mjerljivim pokazateljima
  • Vrstu priznanja s obrazloženjem
  • Podatke o kandidatu/kinji

Prijedlog može sadržavati i druge priloge, kao što su popis ostalih postignuća kandidatu/kinje, na području podrške žrtvama i svjedocima, mišljenja nezavisnih stručnjaka o doprinosu kandidata/kinje predloženog za dodjelu priznanja i slično.

Prijedlozi se dostavljaju u fizičkom obliku na adresu: Ljudevita Gaja 12, 32000 Vukovar, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima ( Za Priznanje 2023. ) ili u elektroničkom obliku na e-mail: pzs@pzs.hr s naznakom: Za Priznanje 2023./ime/prezime kandidata.

Rok za podnošenje prijava je do kraja dana 31. srpnja 2024. godine.

Odluku o dodjeli priznanja, nakon pregleda svih nominacija, donijet će Upravni odbor, a priznanja će biti uručena na svečanoj dodjeli u Zagrebu, u rujnu 2024. godine.

Sve informacije o Priznanju, nalaze se u Pravilniku o priznanjima Udruge za podršku žrtvama i svjedocima

U Vukovaru 22. veljače 2024. godine

                                                                                                                                                                                                                                                             Miren Špek , izvršni direktor

Dokumentacija Poziva:


Skip to content