Siguran izlaz

Otvoren poziv za novu generaciju volontera/ki Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja

- Objavio Author: Udruga Za podršku u Category: Uncategorized | 2 minuta čitanja

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i uprave i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstven i standardiziran besplatni broj 116 006 na kojem žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno i besplatno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava. Sveobuhvatna podrška pruža se na hrvatskom i engleskom jeziku. Nacionalni pozivni centar od svog početka njeguje volonterski program te je do sada educirano preko 265 volontera i volonterki i odrađeno preko 40 000 volonterskih sati.

Postani volonter/ka Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja!

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:

  1. Prijava
  2. Selekcijski razgovor
  3. Edukacija

Prijava

Prvi korak koji morate učiniti kako biste se pridružili našem volonterskom timu je ispunjavanje prijavnog obrasca na sljedećem linku.

Natječaj je otvoren od 04. listopada do 02. studenog do 23:59 sati te će samo u tom terminu prijavni obrazac biti aktivan.

 

Selekcijski razgovor

Svim kandidatima/kinjama koji/e su ispunili prijavni obrazac javit ćemo se povratno s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora, od kojih će svatko moći izabrati jedan koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta.

Način održavanja selekcijskog razgovora (uživo ili putem Zooma) javit ćemo naknadno.

Edukacija

  • Kandidati/kinje koji/e zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru bit će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec studeni i prosinac.
  • Pravni dio edukacije održat će se 5. i 6. studenog, nakon čega će kandidati/kinje biti obvezni doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s našom bazom podataka.
  • Komunikacijski dio edukacije održati će se 19. i 20. studenog nakon čega slijedi još jedan dolazak u naše prostorije.
  • Završi dio prijavnog procesa je simulacija poziva kroz koju svaki kandidat/kinja mora proći, a procjenjuje se je li kandidat/kinja usvojio/la materiju s edukacija i uspio/jela je primijeniti u praksi.
  • Na kraju, s kandidatima/kinjama koji/e su zadovoljili/e potpisuju se volonterski ugovori.

 

Uvjeti

  • Volonteri/ke moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom.
  • Od volontera/ki očekuje se nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.

 

Pogodnosti

Svi volonteri/ke imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, volontirati u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja, volonteri/ke dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.

 

U slučaju dodatnih pitanja pozivamo vas da nam se obratite na mail npc.volonteri@gmail.com!


Skip to content