Siguran izlaz

Otvoren poziv za novu regrutaciju volontera/ki na 116 006 liniji!

- Objavio Author: Udruga Za podršku u Category: Uncategorized | 2 minuta čitanja

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je program Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i uprave i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstveni i standardizirani besplatni broj 116 006 na kojem žrtve i svjedoci svih kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava. Sveobuhvatna podrška pruža se na hrvatskom i engleskom jeziku. Linija je dostupna svakim danom 24 sata dnevno uključujući vikende, blagdane i praznike na području cijele Republike Hrvatske.

 

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:

  1. Prijava
  2. Selekcijski razgovor
  3. Edukacija

 

Prijava

Prvi korak prijavnog procesa sastoji se od popunjavanja prijavnog obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/Y9K5E3ShYtBP7DgXA
Natječaj je otvoren od 28. veljače do 28. ožujka 2022. do 23:59 sati. Prijavni obrazac će biti aktivan samo u navedenom terminu.

Selekcijski razgovor

Svi kandidati/kinje koji/e su ispunili/e prijavni obrazac dobit će obavijest putem maila s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora, od kojih će svatko moći izabrati jedan termin koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata/kinja. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta.

* Selekcijski razgovori se mogu održavati uživo ili online, putem Zoom platforme. Isto ovisi o epidemiološkoj situaciji.

 

Edukacija

Kandidati/kinje koji/e zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru bit će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec travanj.

 

Pravni dio edukacije održat će se 1. i 2. travnja, nakon čega će kandidati/kinje biti obvezni/e doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s bazom podataka.
Komunikacijski dio edukacije održat će se 22. i 23. travnja nakon čega slijedi još jedan dolazak u prostor NPC-a na praktični dio.

Završi dio edukacije odnosi se na simulaciju poziva kroz koji svaki kandidat/kinja mora proći, a njome se procjenjuje da li je kandidat/kinja usvojio/la materiju s edukacija te da li ju je uspio/jela primijeniti u praksi. Na kraju, s kandidatima/kinjama koji/e su zadovoljili/e se potpisuju volonterski ugovori.

 

Uvjeti

  • Volonteri/ke moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom.
  • Od volontera/ki se očekuje nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.
  • S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju za sudjelovanje na edukacijama te za volontiranje potrebno je imati važeću covid potvrdu.

Pogodnosti

Svi volonteri/ke imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, raditi u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva.

Nakon završenog volontiranja, volonteri/ke dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i Preporuku za posao.

Tim Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja


Skip to content