Siguran izlaz

Posjet u okviru projekta ,,WithYou”

- Objavio Author: Udruga Za podršku u Category: Uncategorized | 1 minuta čitanja

3. i 4. ožujka u okviru projekta ,,WithYou”, financiranog sredstvima Europske unije iz programa pravosuđa, bili smo domaćin tehničke posjete predstavnika nevladine organizacije za podršku žrtvama i svjedocima APAV i predstavnika državnog odvjetništva Republike Portugal, kao i predstavnika organizacije za podršku žrtvama i svjedocima iz Latvije.

3. ožujka gosti su posjetili Zagreb, prostor Nacionalnog pozivnog centra. Za vrijeme posjeta NPC-u prisustvovali su predavanju Nikice Hamer Vidmar, voditeljice Službe za podršku žrtvama i svjedocima Uprave za kazneno pravo Ministarstva pravosuđa i prave, te Nives Jozić Kvastek iz Ženske sobe (organizacija-koordinatorica ,,Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”).

4. ožujka gosti su posjetili Varaždin – prostor Županijskog suda u Varaždinu gdje su u razgovoru s predsjednikom suda saznali više o načinu ispitivanja djeteta žrtve, razvoju sustava podrške na tome sudu u suradnji s našim uredom u Varaždinu.
Posljednja aktivnost posjete bila je okrugli stol na kojem su izlagačice bile Marina Švagelj Ježić iz organizacije HERA Križevci i Vendi Keserica, SOS telefon i savjetovališta Krapinsko-zagorske županije.

Predstavnice organizacija civilnog društva dale su osvrt na sustav osobe od povjerenja, pravo na pratnju žrtve u kaznenom postupku.


Skip to content