Siguran izlaz

Postani volonter/ka 116 006 linije!

- Objavio Author: Udruga Za podršku u Category: Uncategorized | 2 minuta čitanja

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja otvorio je natječaj za prijam nove generacije volontera/ki. Natječaj je otvoren od 3. listopada do 3. studenog do 23:59 sati te će samo u tom terminu prijavni obrazac biti aktivan.

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:

– prijava
– selekcijski razgovor
– osnovna edukacija

Prijava
Prvi korak koji morate učiniti kako biste se pridružili našem volonterskom timu je ispunjavanje prijavnog obrasca.

Selekcijski razgovor
Svim kandidatima/kinjama koji/e su ispunili prijavni obrazac javit ćemo se povratno s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora, od kojih će svatko moći izabrati jedan koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata/kinje. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta. Način održavanja selekcijskog razgovora (uživo ili putem Zooma) javit ćemo naknadno.

Edukacija
Kandidati/kinje koji/e zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru bit će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec studeni i prosinac.
Pravni dio edukacije održat će se 4. i 5. studenog, nakon čega će kandidati/kinje biti obvezni doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s našom bazom podataka. Komunikacijski dio edukacije održati će se 25. i 26. studenog nakon čega slijedi još jedan dolazak u naše prostorije. Završi dio prijavnog procesa je simulacija poziva kroz koju svaki kandidat/kinja mora proći, a procjenjuje se je li kandidat/kinja usvojio/la materiju s edukacija i uspio/jela je primijeniti u praksi.
Na kraju, s kandidatima/kinjama koji/e su zadovoljili/e potpisuju se volonterski ugovori.

Uvjeti
Volonteri/ke moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom.
Od volontera/ki očekuje se nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.

Pogodnosti
Svi volonteri/ke imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, volontirati u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja, volonteri/ke dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.

U slučaju dodatnih pitanja pozivamo vas da nam se obratite na mail npc@pzs.hr


Skip to content